Skip to main content

Solidscreens met rits

De SolidScreen is een zeer populaire ritsscreen. Naast het effectief weren van zonnewarmte biedt de SolidScreen namelijk visueel comfort door het toelaten van diffuus licht, zonder het zicht naar buiten te blokkeren. Het systeem is bovendien succesvol getest op windsnelheden tot 145 km/h (12 Beaufort) en heeft de hoogste klasse behaald bij TÜV-testen op levensduur en windbelasting. De SolidScreen is daardoor ook uitermate geschikt als zonwering op grote hoogten.

De SolidScreens worden vervaardigd uit duurzame materialen en is extra stabiel door bijvoorbeeld dubbele lagering in diverse proppen en een speciale kapondersteuning bij grote breedtes. Om de aftekening van het doek te verminderen is er voor deze buitenzonwering een bovenbuis met terugliggende doeksleuf.
Alle SolidScreens zijn voorzien van bevestigingsplaten, waardoor de bovenrol eenvoudig in en uit de kap geschoven kan worden. De verschillende geleiders bieden de mogelijkheid om de motorkabel volledig uit het zicht door te voeren en er is zelfs een zijgeleider ontwikkeld voor toepassing onder een terrasoverkapping. Dit alles maakt de SolidScreen de ideale zonwering voor zowel particulieren als projecten.

De standaard Solidscreens zijn afhankelijk van de afmetingen leverbaar in de kastmaten 75, 85, 95, 105, 125 en 150mm. Daarnaast zijn er ook meerdere kastvormen mogelijk.

De maximale afmeting is wel 6000 x 3000mm of 3000 x 6000mm. 

Voor de verschillende situatie's zijn diverse geleiders beschikbaar zoals extra smalle geleiders of uitvul-geleiders.

Waar de screens in de dag gemonteerd worden en de achterzijde van de geleider in het zicht komt kunt u kiezen voor mooi afgewerkte gesloten geleider.

Het grote voordeel van de SolidScreen Niche is dat de kast van 123,5mm in de gevel wordt geïntegreerd, waardoor deze niet zichtbaar is. De onderlijst valt uit het zicht indien de screen opgerold is. Dankzij de inloopgeleiding loopt de onderlijst gegarandeerd soepel de kast in. Met de SolidScreen Niche behoudt de gevel een strakke uitstraling, ongeacht of de screen geopend of gesloten is. 

De maximale afmetingen zijn 5000 x 2000mm, 4000 x 3000mm of 3000 x 3500mm.

De Solidscreen Niche XS heeft een kastmaat van 110mm met een maximale afmeting van 4000 x 3000mm. De geleiders zijn hierbij extra smal en tevens als diepe geleiders beschikbaar.

Speciaal voor vliesgevels of smalle kozijnstijlen is er de Solidscreen CW.

De kastmaten zijn 95 of 105mm met maximale afmetingen van 3000 x 3000mm of 4000 x 3500mm.

De zijgeleiders zijn maar 25mm breed en de dubbele geleiders 50mm zodat deze mooi op de smalle stijlen passen.

De Solidscreen Xtra is populair vanwege het mooie uiterlijk. De kapsteunen van de SolidScreen Xtra worden van binnenuit bevestigd, zodat er aan de buitenzijde van de kap geen schroeven zichtbaar zijn. De speciale smalle onderlijst is niet zichtbaar indien de screen is opgerold. Dankzij de inloopgeleiding loopt de onderlijst gegarandeerd soepel de kast in. 

De kastmaten zijn 105 en 125mm, vierkant of rond met een maximale afmeting van 5000 x 3000mm of 3000 x 5000mm.