Skip to main content

Dé mooiste vorm van zonwering van vandaag de dag is de markies. De meest optimale zonwering gekoppeld aan een nostalgische uitstraling. Van welke kant de zon ook komt een markies biedt altijd optimale bescherming. Naast het weren van de zon heeft de markies nog een functie; door de nostalgische uitstraling en de fraaie uitvoering van de kap is de markies ook een verfraaiing voor de gevel. Dit geldt niet alleen voor een klassiek pand, ook op een modernere bouwstijl kan de markies voor een verrassend effect zorgen.

Natuurlijk is ook kwaliteit en levensduur erg belangrijk voor uw nieuwe zonwering. Het zal u niet verbazen dat een houten markies iets meer onderhoud vergt dan welke aluminium zonwering ook.

De basis voor een langere levensduur van uw houten markiezen wordt al gelegd in ons productie proces. Alleen de beste kwaliteit hout wordt geselecteerd voor het vervaardigen van de houten frame’s en kappen. Deze selectie is mogelijk door eigen inkoop bij gerenomeerde houtleveranciers. Door vervolgens gebruik te maken van de beste verfsoorten en moderne productie technieken voor het voorbewerken en spuiten van het hout wordt de beste basis gelegd voor een topproduct waar u vele jaren plezier aan beleefd. De mogelijkheden van markiezen zijn legio; zo kunt u de keuze maken uit een aluminium-, een hardhouten- of een grenenhouten frame. Vervolgens kunt u kiezen uit een bekapping uit dezelfde materialen vervaardigd.

Het meest voorkomende model is het standaard model. Dit model, waarbij de uitval gelijk is aan de werkhoogte, wordt gebruikt in normale situaties waarbij geen doorloop nodig is.

Het petmodel, waarbij de uitslag een vorm van een pet heft, heeft altijd een uitval welke groter is dan de werkhoogte. Dit model is toe te passen bij situaties waarbij een doorloop vereist is. Bijvoorbeeld wanneer er een looppad o.i.d. voor uw raam langsloopt, boven (terras)deuren, etalageramen etc. Ook wanner u uw vrije uitzicht wilt behouden is het petmodel uitermate geschikt.

Het klapmodel, of uitslagmodel is geschikt voor situaties waarbij een grote uitval noodzakelijk is, maar esthetisch of praktisch niet verantwoord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote deuren die naar buiten opendraaien, grote etalageruiten etc.